Útvar na vaječníku

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,moji dceři 15let našli na vaječníku cystický útvar s hypoechogenním obsahem 64mm,navrhují laparoskopickou operaci,možná se bude muset odstranit vaječník a my máme strach,že by mohl onemocnět i druhý a to by asi nemohla mít děti,nebo jo?Dost se toho bojí a taky jestli je možnost,aby to měla zhoubný,když má CA125 7,2,tak snad ne,děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Podle hodnoty CA 125 se jistě o zhoubný útvar nejedná,ale při této velikosti je nutno laparoskopicky jej odstranit, s druhým vaječníkem by neměla být žádná souvislost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Ženy, které se nebojí mluvit o umělém oplodnění, dodávají odvahu ostatním
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
První pomoc při poranění kůže
Články: První pomoc při poranění kůže
Máte nějakou ránu na kůži...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Uroflowmetrie
Články: Uroflowmetrie
Co je to uroflowmetrie a k...
I o umělé srdce je třeba dobře pečovat
Články: I o umělé srdce je třeba dobře pečovat
Vady srdečních chlopní jsou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x