Útvar u konečníku

Z řitního otvoru mi vedou jakoby dva konce jakési "žížaly" která má uprostřed malou bulku je bílo/růžová a nebolí, nemám ani pocit svědění nebo pálení atd. Mám občas tvrdší stolici a tak mě napadlo jestli to nebude hemoroid ale ten podle popisu má být pouze bulka ta moje "věc" má dva konce (které vedou právě do řitního otvoru) jakoby stočený špagát cca 1-2mm tlustý +uprostřed ta bulka cca 4-5mm . Muj dotaz tedy zní zda se jedná o hemoroid nebo o něco jiného a zda je nutné jít k lékáři? (tuto "věc" jsem zaregistrovala cca před měsícem) Moc se omlouvám za tak hloupý popis, ale opravdu nevím jak jinak to popsat

Odpověď odborníka:

Marie, není možné říct, zda se jedná o hemoroid, aniž bych Váš útvar viděla, jde si ho jen těžko představit. Může to být klidně jen nějaká slizniční výchlipka. Pokud Vám ta věc nečiní žádné obtíže a nemění se, vzhledem k Vašemu věku nejspíš nepůjde o nic závažného. Až budete mít ale cestu k lékaři, útvar bych mu ukázala, ať máte jistotu. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: