Utžená šlacha?

Dobrý den, v první řadě mi je jasné, že mi vynadáte buď rovnou Vy, nebo případně poté praktická lékařka. Jelikož s odstupem času je mi jasné, že tento problém jsem měl řešit okamžitě a ne po skoro dvou letech. Tak abych začal. Přec necelými dvěmy lety jsem měl ostřejší pád z kola, při kterém jsem dopadl celou mou vahou na rameno a ruku. Několik týdnů po pádu jsem nemohl ruku zcela natáíhnout, boelst v bicepsu mi to znemožnovala. V následujících měsících se často stávalo, že po natažení této ruky, mi do bicepsu vjela silná bolest, která po reflexivním stažení ruky po chvilce zcela ustala. Říkal jsem si, že se to zpraví. Jak asi tušíte, nezpravilo. Doteď se mi to jednou za měsíc nebo dva stane. Při natáhnutí ruky mi do ní vjede bolest (už zdaleka né tak velká, spíše to je jenom tlak) a cítím pohyb svalu nestandartním směrem (do boku), nejsem odborník ale připadá mi to, jako by se sval přetočil kolem kosti, pokaždé když reflexivně ruku stáhnu, sval se vrátí tam, kam má a vše je v pořádku-znovu, ačkoliv se snažím, sval funguje jak má. Už se so stává z říka a většinou v situacích třeba pádu nebo když se rychle pro něco natáhnu. Při posilování si však nyní všímám, že v porovnání s druhou rukou mám v té postižené méně sily a při vystavení dlouhodobější zátěži při zatnutí svalu nastává jistý třas celého bicepsu. Sice ne kdoví jak velký, ale rozpoznatelný a zcela jistě né normální. Nic jiného než utržená šlacha mě nenapadá. Šlacha tedy buď přirostla špatně, nebo je prolbém jinde. Když si prohmatávám sval, necítím v něm žádnou bulku, nic neobvyklého. Chtěl jsem se tedy zeptat, zdali má cenu otravovat tím lékaře (zdali se s tím dá ještě něco dělat) a zdali je eventuelně možnost odstranění problému jiným způsobem, než operací (jelikož operace je vždy trochu riziková, nejspíše bych jí nepodstupoval, problém není tak velký). Závěrem bych se zeptal na vyhlídky do budoucna, zdali se sval ještě může sám plně uzdravit, nebo jeslti už to lepší nebude. Děkuji za odpověd, s pozdravem Tomáš Neugebauer.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji Vám navštívit ortopedickou ambulanci v místě bydliště a tam konzultovat stav Vašeho nadloktí. Na Vaše otázky nejlépe odpoví vyšetřující lékař, který může provést doplňující vyšetření např. některou ze zobrazovacích metod. Vzhledem k popisovanému stavu vám může pomoci i kvalitní fyzioterapie formou např. měkkých a fasciových technik k uvolnění ztuhlého svalstva paže. Přeji hezký den.

Mgr. Pavla Joudová
Mgr. Pavla Joudová

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Fyzioterapie – Léčebná rehabilitace dětí a dospělých

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Bílý flíček na dásni Už asi před třemi dny jsem si všimla zarudnutí horní...
  • Výron kotníku Chtěla bych se zeptat, jak dlouho bývá oteklý a bolestivý kotník...
  • Potničky Chci se zepat, jak mam osetrit potnicky u 4 mes.chlapecka. Roztok ze...
  • Molusky Nejlepší kamarádka mé dcerky(jsou ve školce)má Molusky po celém tělíčku...
  • Bulka na noze Chtěla jsem se zeptat. Hraju závodně volejbal, a tedy jsem zvyklá...
 
Naposledy čtené: