Uvolněné hrdlo

Dobrý den, jsem ve 28. týdnu těhotenství a včera mi na kontrole řekla doktorka že mám uvolněné hrdlo a nemám chodit na dlouhé procházky a být v klidu. Mám docela strach, je možné donosit dite az dokonce když už teď mám takovy problém ? A kdyby se narodilo už teď to miminko, ma šanci na přežití ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uvolněné hrdlo ještě neznamená, že rodíte. Máte i s takovým nálezem šanci miminko donosit do termínu. Určitě je třeba dodržovat klidový režim, spíše polehávejte. Šanci na přežití má při narození dítě už teď, ale každým dalším týdnem se zvyšují jeho šance na plné zdraví. Užívejte magnesium (hořčík) v tabletkách preventivně ke zklidnění dělohy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: