Uz nález plodu

Je možné, aby se mladší těhotenství ukázalo až v pořadí na třetím ultrazvukovém vyšetření? Na prvních dvou vyšetřeních u své gynekoložky- v 7 a 10 týdnu- bylo stáří plodu dle posl. menstruace zcela shodné s určením stáří těhotenství dle ultrazvuku. Včera jsem byla na 1. kombinovaném screeningu, měla jsem být podle všeho ve 12tt+1, ale pan doktor plod změřil a řekl, že to odpovídá 11tt+2...a řekl ať přijdu za týden. Nevím, zda je to v pořádku, že se plod najednou jeví o týden "pozadu" či se mám obávat? Děkuji moc za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Zdravím Iveto, myslím že se nemáte čeho obávat, přesné časové určení stáří plodu bývá často obtížné a ten plus mínus týden těžko můžete objektivně posoudit a změřit naprosto přesně... vždy záleží spíše na zkušenostech lékařů a jejich odhadu z vlastní praxe a žádné přesné tabulky neexistují a drobné rozdíly se vždycky mohou vyskytnout... důležité je aby jste se cítila dobře, ženy své těhotenství vnímají a cítí, takže věřte svým instinktům a lékař by samozřejmě podle UZ a odběru krve poznal kdyby nastaly nějaké komplikace... přeji hodně štěstí, pěkný den.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: