Uz plod menší než stáří

Dobrý den, dnes jsem byla na 3. UZ. jsem těhotná ve 13+1 tt. Vnitřní ultrazvuk mi ukázal ale, že to odpovídá jen 12+4. Když lékař po několikátém pokus zvolil jinou polohu plodu, měřil 13+0. Prý je to normální. Já mám ale trochu obavy, neboť mi už jedno těhotenství nevyšlo. Srdeční akce je znatelná a pohyby také. Dr. se mi pokoušel udělat UZ přes břicho, ale protože jsem silnější, prý tam toho moc neuvidí, protože tam mám tuk. Bude s tím i později problém? Slyšela jsem, že se déle dělá už jen UZ přes břicho. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, délka těhotenství dle UZ i PM je v normě, to bych neřešila. Další UZ jsou jen přes břicho, ale plody jsou daleko větší než ve 13.tý. Nebojte se. Bude vše pravděpodbně hůře vidět, proto zvolte na screeningy pracoviště s dobrým UZ přístrojem. Dle doporučení Vašeho gynekologa.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: