Uz v 30. týdnu těhotenství

Dobrý den, před 2 dny jsem byla na na ÚZ ve 30. tt a bylo mi naměřeno, že miminko má velikost hlavičky na 33+4tt, bříško 31+3tt a stehenní kost 32+5tt...chci se zeptat jaký praktický dopad to na mě má? Chápu z toho že miminko je poměrně velké, ale co si z toho mám víc vzít? Jde mi o to, že já i moje sestra jsem byly docela velké při narození (4,5kg) a obě těžké porody, u sestry dokonce poškození mozku...mám strach, že historie se bude opakovat, konstitučně vypadám jako moje máma, té po druhém porodu řekli, že vůbec není typ na rození (nevím, co tím měli tehdy na mysli)...vím, je to 30 let... navíc čekám chlapečka takže ta váha může být ještě větší ...nespím z toho, jaká je šance na porod císařským řezem? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o způsobu vedení porodu se domluvíte v porodnici. Bude přitom brán ohled na předpokládanou velikost plodu a na další faktory, které se zde mohou promítnout.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: