Uzda

Dobrý den. Ortodontista navrhl pro syna takzvanou uzdu. Je to z důvodu estetiky nebo funkčnoti? Jedná se o zadní zuby na pravé straně. Nevím jak se rozhodnout abych neudělala chybu. Synovi je 11 a mám obavy, že by to nenosil. Je i jiná možnost? Uzda mi připadá dost drastická Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzda, přesněji headgear je velmi tradiční a v případě dobré spolupráce pacienta i účinný prostředek, který může zlepšit výsledek ortodontické léčby, případně snížit riziko extrakcí stálých zubů. Nelze však říct, že je jeho použítí důležité z hlediska estetického či funkčního - souvisí to spolu. Osobně headgear příliš nepoužívám, protože se nerad spoléhám na to, zda dítě věc nosit bude nebo nikoliv :-) S pozdravem Tomáš Hanzelka www.ortovize.cz

MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.
MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.

Specializace: Ortodoncie
Pracoviště: Ortovize

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: