Uzel šž - hormony v normě

Dobrý den. Pokud je ve štítné žláze ultrazvukovým vyšetřením potvrzen větší uzel v jednom z laloků (na oko viditelný) a zároveň krevní testy ukazují, že hladiny hormonů jsou v normě, tak jaká je procentuální šance, že se nejedná o zhoubný nádor?? Sono nález říká: pravý lalok 19x19x50mm z větší části je prostoupený nehomogenní nodozitou 41x14mm s cystickými okrsky do 15mm bohatě prokrvenou. Levý lalok 10x12x41mm, isthmus 2mm, jejich echogenita průměrná, struktura jemná bez cyst či nodozit. Plazma - hormony: S_THS:1,706, S_FT3:6,27, S_FT4:17,53. Plazma protilátky:S_ATGL:15, S_ATPO:37 Punkce mě čeká až za dva týdny, výsledky prý bývají za další 2-3 týdny. Psychicky to čekání velmi špatně snáším a proto potřebuji informaci o tom, jestli se mám připravit spíše na horší variantu - pomůže mi to v budoucím smíření. Případně bych ráda věděla, zda-li existuje nějaká REÁLNÁ šance na to, že se nejedná o karcinom. Uvítám spíše konkrétní informace.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemohu vám to samozřejmě říct s jistotou, ale s větší pravděpodobností by mohlo jít o nádor. Vůbec ale nelze určit o jaký nádor by se mohlo jednat. Nicméně nádory štítné žlázy jsou velmi dobře léčitelné, takže nepodléhejte trudomyslnosti.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: