Užití antikoncepce až v 2. den menstruace

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, začala jsem užívat antikoncepci (pozn. YAZ) až v 2. den menstruace (úterý), bohužel, co "čert" nechtěl, sex proběhl v pátek. Čili jsem v sobě měla pilulky za úterý, středu, čtvrtek, pátek a potom pozdě večer proběhla soulož... Vím, že je těžké mi odpovědět a musím si udělat těhotenský test, jsem opravdu ale teď zoufalá a snažím se získat spíš asi uklidnění, jestli je větší šance, že nebudu těhotná, než že budu... procenty :( Děkuji Vám za jakoukoliv odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přesně se to opravdu určit nedá, avšak riziko otěhotnění bude někde pod 20 procent. Nevím, zda Vás toto číslo uklidní, i když je jasné, že větší šanci máte neotěhotnět než otěhotnět.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: