Užití krému vaporub v těhotenství

Dobrý den, měla bych takový dotaz. jsem alergik a s tím navazuje astma, které mě obtěžuje při fyzické a psychické zátěži, ale zvládám to již několik let bez spreje na dýchání. nyní jsem těhotná a večer mám občas záchvaty kašle až se dusím a nemohu se nadechnout. jediné co mi funguje je vaporub krém, který jsem tedy použila zatím jen 2x ale dnes jsem zjistila že je zakázáno se s ním mazat v těhotenství. Chtěla bych poprosit o informaci zda je to opravdu tak nevhodné a ohrožující (jsem 15tt) předem děkuji za informaci

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Doporučuji Vám kontrolu u alergologa nebo pneumologa, který Vám určitě doporučí tu správnou léčbu. myslím si, že se jedná o projev astmatu a tam by bylo potřeba zaléčit inhal. kortikoidy - aspoň přechodně - máme bezpečnou léčbu pro těhotné, nemusíte se bát. Hodně štěstí!

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: