Užití mycomax a zjištění těhotenství

Dobrý den, před 14 dny jsem měla kvasinkovou infekci v pochvě a jelikož na ni často trpím, tak mi lékař již po zkušenostech napsal jednorázově Mycomax 150mg. Dnes jsem si ale dělala těhotenský test a zjistila jsem, že jsem těhotná. Může mít i tato nízká dávka vliv na plod? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Mycomax se sice v těhotenství nedoporučuje, ale vzhledem k tomu že jste ho použila jen jednorázově, ve formě globule a na samém začátku těhotenství, kdy se uplatňuje pravidlo "všechno nebo nic" je riziko poškození embrya minimální. (Podle tohoto pravidla na začátku těhotenství dochází při kontaktu s nebezpečnými látkami buď ke spontánnímu potratu nebo k poškození embrya vůbec nedojde, jinými slovy pokud embryo přežije, bude v pořádku). Není tedy třeba, abyste se jakkoli znepokojovala.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: