Užívané léky

Dobrý den. lékař mi zjistil trombózu dolní končetiny a předepsal warfarin orion 5mg. Několik let užívám seropram 20mg. Mohu tyto léky užívat současně?

Odpověď odborníka:

Warfarin i Seropram současně užívat můžete. Seropram sice může o něco zvýšit riziko krvácení, takže výrobce doporučuje opatrnost při současném užívání warfarinu, v praxi je však tato kombinace běžná. Nutné jsou pravidelné kontroly Quickova testu (INR).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: