Užívání adipex retard

Dobrý den,po požití pilulky adipex retard mi bylo nevolno. Vzala sem si ho ke snídani ,jeden prášek a pak mi bylo na omdlení a byla sem roztřesená. Dokonce jsem celou noc nespala i další následující den.Srdce mám v pořádku,nemám žádné zdravotní problémy.Mohu Adipex retard užívat nadále? jsou tyto příznaky po užití prvního prášku normální? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aleno. Adipex Retard působí stimulačně na centrální nervový systém a nespavost, zvýšená podrážděnost, poruchy nálady patří k nejčastějším nežádoucím účinkům. Proto se doporučuje užívat lék ráno. Dále není vhodné kombinovat lék s kofeinem, alkoholem, jistými druhy antidepresiv a léků na tlak, protože zvyšují jeho účinnost.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: