Užívání antibiotik amoksiklav souběžně s lacidofilem

Dobrý den. Na silnou rýmu, zánět nosohltanu a hrtanu mi byla praktickým lékařem naordinována ATB Amoksiklav. Již po užití 3. taplety jsem dostala vodnatý průjem (2x za den) a ráda bych věděla, zda je to důvod k přerušení této léčby z důvodu snížení účinku ATB nebo bych mohla proti průjmu souběžně s ATB užívat mně jinak osvědčený Lacidofil? Sníží užití Lacidofilu taktéž účinek ATB? Předem Vám děkuji za rychlou odpověď. Jana Š.

Odpověď odborníka:

Lacidofil užívat můžete, k antibiotikům je dokonce vhodné ho brát souběžně, sníží se tak pravděpodobnost průjmu, resp. se takto průjem zmírní. Snášenlivost Amoksiklavu se zlepší, pokud ho budete užívat s jídlem. Lacidofil nijak účinek antibiotik nesnižuje. Důležité je hodně pít. Pokud by průjem nebývale nabyl na nebývalé intenzitě, přidaly se bolesti břicha nebo se Váš stav jinak horšil, přerušte užívání Amoksiklavu a vyhledejte lékaře.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x