Užívání antidepresiv

Dobry den 11 let uzivam antidepresiva s ucinou latkou venlafaxin napred efectin pote olwexya. V davce 150 mg. Prijde mi to dost dlouho bez pokusu vysadit postupne. Prijde mi ze psChiatr me pouze odbyde leky a podstatu problemu neresi. Trpim uzkostnou poruchou a cca 7 let bez ataky jake doporuceni mi prosim date pro postupne vysazeni jaka je pravdepodobnost relapsu a potizi pri postupnem vysazeni. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 11 let je docela dost dlouho. JSte li na dávce 150 mg, dalo by se teoreticky zvažovat o snižování a pak eventuálně vysazení, samozřejmě po dohodě s lékařem. Neřekl bych, že psychiatr vás"odbyde léky" on je lékař a ne psycholog, takže na nějaké povídání v psychiatrické ambulanci moc není čas. nezlobte se na něj, ale pojištovna víc nezaplatí. Od toho je psychoterapie, která však není hrazená pojišťovnou. Tam můžete řešit "podstatu problému" . s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: