Užívání antidepresiv

Vážená paní doktorko, 1 rok užívám lék Trittico AC75, cítím se velmi dobře. Praktická lékařka mi řekla, že od jara jej začneme vysazovat, ale já z toho mám strach. Jak dlouho se může lék užívat a co by mi hrozilo, kdybych ho brala dál?

Odpověď odborníka:

Krásný den.Lék Trittico s obsahem účinné látky trazodonu je vynikající lék k úpravě poruch spánku,léčbě úzkostných stavů a depresivity.Má minimální vedlejší účinky,většina jich při delším užívání naopak ustupuje do pozadí.Dávka,kterou užíváte,je navíc relativně velmi nízká.Myslím,že není důvod léčbu ukončovat,antidepresíva obecně je vhodné aplikovat měsíce až léta,.klidně i celoživotně.Vaše lékařka se jistě nebude hněvat,pokud si budete přát v léčbě pokračovat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: