Užívání antikonce místo 3 týdnů 4

Dobrý den, je možné užít výjimečně antikoncepci místo 3 týdnů 4? Tzn místo 21 pilulek bych si vzala 28 a pak udělala obvyklou pauzu. Dostaví se pak měsíčky a je to v rámci bezpečného jednání? Nebo je lepší užívat pilulky 4-5 měsíců v kuse bez pauzy? Jaká je pravděpodobnost špinění nebo menstruace při dlouhodobém užívání antikoncepce? Jde mi o to posunout si měsíčky. Děkuji za odpověď, Nikola

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vše záleží od typu antikoncepce. Máme mnoho druhů hormonální antikoncepce a jednotlivé druhy mají jiní složení jednotlivých tablet. Všeobecně menstruaci posunout lze. Ihned po využívání jednoho plata ( bez ev. placebo tablet), nasadíte tablety z plata dalšího.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: