Užívání antikoncepce po prodělané akutní pankreatitidě

Dobrý den, před dvěma lety jsem prodělala akutní pankreatitidu, kterou vyvolal zaseknutý žlučový kamínek ve společném vývodu slinivky a žlučníku. Průběh pankreatitidy byl, dle lékaře, velmi vážný....2 týdny jsem byla na JIPu, měla jsem pro nesnesitelné bolesti zavedený celou dobu epidurál, měla jsem kyslíkovou masku, plicní drén, inzulín a později sondu s výživou do tenkého střeva. Po propuštění (3 týdny v nemocnici) z nemocnice jsem měla na slinivce pseudocysty, které se postupně vstřebaly. Měsíc po přeléčení pankreatitidy jsem prodělala laparoskopii a byl mi vyoperován žlučník. V lednu 2009 jsem neplánovaně otěhotněla. Těhotenství proběhlo, až na počáteční trable s hematomem v děloze, v pořádku. Rodila jsem 2 týdny před termínem císařským řezem, protože miminko bylo v příčné poloze. Rekonvalescence po porodu proběhla v pořádku. Jednou za půl roku chodím na gastroenterologii na kontrolu....odběry a ultrazvuk. Vše je v normálu....výsledky z krve, moči i ultrazvuku. Můj problém se týká toho, zda mohu užívat hormonální antikoncepci. Tělísko nechci (nemohu přijmout fakt, že bych v sobě měla nějaký cizí předmět), další dítě v dohledné době neplánujeme a potřebuji srovnat menstruační cyklus (silné a dlouhé krvácení). Nevím však, zda mohu antikoncepci užívat vzhledem k předcházejícím problémům se slinivkou. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že nízkodávkovanou antikoncepci byste mohla užívat, ale tak jako tak doporučuji ještě konzultaci s vaším gastroenterologem, který zná nejlépe váš současný zdravotní stav.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x