Užíváni atb

Dobrý den, můžete mi prosím odpovědět na otázku ohledně užívání ATB v těhotenství? Jsem ve 38t a nyní užívám antibiotika, poněvadž jsem měla zánět průdušek. Jelikož se mi blíží porod a nevím zda nepujdu i dříve plánovaným císařským řezem, pan doktor pro urychlení léčby zvolil tedy ATB. Bojím se však o miminko, je možné že by mu nějak mohli ublížit, popř. zanechat nějaké následky? všude se píše užívání ATB se nedoporučuje. Můžete mi prosím odpovědět, děkuji Bartoňová Martina

Odpověď odborníka:

Neobávejte se, váš lékař jistě zvolil takový druh antibiotik,která plodu nijak neublíží a bude jen dobře když bude zánět průdušek před případným císařským řezem vyléčen. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: