Užívání condrosulfu

Dobrý den, již několik let trpím artrózou kyčelních kloubů, mám II. až III. stupeň. Zhoršování stavu se podařilo díky značné redukci mé váhy a díky cvičením značně zpomalit až snad i pozastavit. Také beru již několik let condrosulf 800 a to vždy 3 měsíce a potom zas 3 měsíce vynechám a tak pořád dokola. Věřím, že tento lék pomáhá. Nyní mi lékař předepsal ale místo condrosulfu lék piascledine 300 který beru také 3 měsíce ale vynechám pak jen 2 měsíce. Osobně na stavu kyčlí co se týče převážně bolesti nepozoruji žádnou změnu oproti době s codrosulfem. Proto nedokáži říct co mi pomáhá lépe. A proto se chci zeptat na užívání těchto dvou léků. Myslíte, že by je bylo možné např. střídat? Tedy brát např. 2 měsíce condrosulf 800 potom jej vynechat a brát ale místo něj dva měsíce piascledine 300 a takto to pořád po dvou měsících střídat? Nebo mám raději brát jen jeden z těchto léků, co si o tom myslíte, co byste doporučil vy? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Léky je možno samozřejmě střídat, každý působí s jinou účinnou látkou a Vaše tělo a posléze rtg snímek Vám řeknou , zda děláte správně. Podle mých zkušeností mají výsledky srovnatelné.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: