Užívání diazepamu v těhotenství

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc a odpoveď. Po neúspechu spontánně otehotnieť a po opakovaných neuspešných pokusoch o umelé oplodnenie, mám zápis, že som z nezistených príčin neplodná. Po 5rokoch snaženia, mám 35deň od poslednej menštruácie a pozit. tehotenský test. Skoro pravidelne som užívala Diazepam max 15mg na deň, pre úzkostné stavy. Je veľká pravdepodobnosť poškodenia plodu? Aká je štatistika? Ďakujem, Diazepam som vysadila dnes po pozit. výsledku tehotenského testu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, benzodiazepinové preparáty jsou v těhotenství běžně používané, ale stejně jako u ostatních léků u nich platí, že se mají používat v co nejnižší dávce a po nezbytně dlouhou dobu. Pokud jste zjistila, že máte positivní těhotenský test, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem a domluvte se na potřebě nadále Diazepam užívat.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: