Užívání entizolu při kojení

Dobrý večer, marně čekám odpověď z Vaší expres zaplacené poradny ze 14.3.2013, tak zkouším štěstí tady. Dostala jsem lék Entizol 250mg perorální podání při bakteriální infekci bakterií Gardnella vaginalis (tento lék dostal i můj partner). Mám sedmiměsíční holčičku a stále kojím. Při přečtení příbalového letáčku a zjišťění na internetu nevím, zda mohu tento lék užívat. Je nutné přestat kojit a nebo jej můžu užívat při kojení? Mám obavy abych tím neublížila dcerce. A je tato bakterie nebezpečná pro tělo pokud se nebude léčit? Nemůžu i tím neléčením ohrozit dcerku? ĎĚKUJI ZA ODPOVĚĎ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při užívání Entizolu kojení přerušte. Vylučuje se mateřským mlékem, je pro dítě rizikový. Nepřeléčený zánět může být nebezpečný hlavně pro Vás, a to případným přestupem infekce do pánve s možnou následnnou neplodností.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: