Užívání lamictalu

Dobrý den měl bych na Vás dotaz. Mám tikové projevy (oči, mrkání). Tento tik dokážu ovládat, ne že by byl samovolný. Proto jsem šel na vyšetření na neurologii. Byl jsem odeslán na EEG po SD. Poté jsem šel na kontrolu k neurologovi. Podotýkám, že jsem nikdy žádný záchvat neměl ani jiné problémy s epilepsií. Neurolog mně do zprávy řekl cituji: ,,Graf s opakovaným výskytem strmých alfa a za HV ostrých vln". Poté mně nasadil prášky Lamictal 1,0,1 a nařídila odebrání řidičského průkazu a dodržovat režim epileptika. Chtěl bych znát Váš názor, jestli když jsem neměl žádné projevy, tak jestli je nutné tyto prášky brát a odebrat řidičák při dané diagnóze. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Popis EEG zachycuje nadměrnou aktivitu mozkových buněk. Ve Vašem případě se jedná o tzv. subklinickou epilepsii- která nemá klinické příznaky (křeče...), ale po zátěži nedostatkem spánku je epilepsie prokazatelná na EEG. Lamictal je lék k léčbě epilepsie, který má nežádoucí účinek snížení pozornosti a proto může způsobit zhoršené řízení motorových vozidel.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Články: Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Hlen je přirozenou a velmi...
Tříselná kýla: neriskujte zdraví svých varlat!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Články: Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Pro léčbu vysoké hladiny...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: