Užívání léků

Dobrý den, má paní obvodní lékařka mi předepsala léky Vermox (mebendazolum), které jsou na 3 dny a pak zopakovat za měsíc. Poté mám začít brát Luivac (imunoterapeutikum), který také za měsíc zopakovat + k tomu Probio-fix (doplněk stravy probiotikum). Užívám hormonální antikoncepci Lindynette 20. Jak bude HA účinkovat, neměla bych ji na nějaký čas kvůli lékům vysadit? Předem děkuji za odpověď, přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinek hormonální antikoncepce nebude snížen naordinovanými léky. Není nutno antikoncepci vysazovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: