Užívání léku

Paní doktorko , dlouhá léta jsem trpěla a stále trpím depresemi ,úzkostní stavy ,žádná energie atd. Zpočátku jsem si myslela že to zvládnu bez lekařské pomoci . Hrozně jsem se styděla ,že jsem selhala. Na naléhaní mé nejlepší kamarádky jsem před 2.5 roky navštívila odborného lékaře. Musím přiznat že můj stav se zlepšil . Mám dny týdny kdy trpím depresemi ,pak přijdou slabé chvílky ,kdy se cítím výborně ,ale pak se zase ocitnu ,tam kde jsem začala . Moje představa byla ,že po roce budu v pořádku ,ale bohužel tomu tak není . Momentálně používám Fluoxetine 20 mg , Prothiaden 25 a Velaxin 75. Chtěla bych vědět jestli ta to kombinace léku je v pořádku . A jaká je pravděpodobnost délka mé léčby . Moc děkuji za odpověd . S pozdravem Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko, dle Vašeho dotazu soudím , že kombinace dvou antidepresiv - fluoxetine a venlafaxin- jsem neviděla častěji používat, myslím, že by byl vhodnější venlafaxin i ve vyšší dávce, např. 150mg, ale bez fluoxetinu, a prothiaden 25mg , předpokládám, máte na noc, k posílení spánku. Dvě antidepresíva by měla být v léčbě dostačující. Dlouhověkost se nedá odhadnout.
Zda Vám takto bude stačit.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: