Užívání léků na žilní nedostatečnost (cyklo3fort) během kojení - ano, nebo ne?

Dobrý den. Je mi 32 let a jsem v 25 týdnu těhotenství. Beru Cyclo3fort na chronickou žilní nedostatečnost povrchových žil. Můj cévař má takový nejistý názor na to, zda tyto léky brát či nebrat počas kojení, ale přiklání se k tomu že nebrat. Nicméně na příbalovém letáku je napsáno že je brát počas kojení můžu. Chtěla bych se zeptat, co si o tom myslíte Vy, popřípadě jestli mám ještě radši přes tuto stránku kontaktovat nějakého cévního lékaře. Když léky neberu hodně mě bolí nohy, ale samozřejmě bych to pro svého syna vydržela, kdyby mu léky měli přes mateřské mléko nějak škodit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je v příbalovém letáku napsáno, že je lék v době kojení bezpečný, nebála bych se ho užívat. Výrobce by tam toto nemohl uvést, pokud by nebyla provedena studie a lék by skutečně nebyl bezpečný. Ve Vašem případě bych tedy lék klidně užívala i během kojení. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: