Užívání léků v těhotenství

od února užívám po zánětu dutin analergin a nosní kapky Tinkair,teď jsem otěhotněla,přestala jsem to užívát,ale rýma se mi hned vrátila,a celkově mi není dobře - nachlazení bez teplot,mohu tyto léky na ORL jsem obj.na kontrolu až v červenci?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Analergin lze v případě nutnosti užít, Tinkair by se užívat pokud možno neměl. Jelikož existují i jiné, vhodnější léky na alergii a nachlazení v těhotenství, domluvte se se svým praktickým lékařem - prohlédne Vás a předepíše vhodnou léčbu, případě Vás odešle na alergologii (pozn.kde je třeba říci, že máte akutní obtíže, aby Vás ošetřili bez odkladu). Jinak - i když jste objednána na ORL až v červenci, v případě akutních obtíží můžete ORL vyhledat kdykoli, bez ohledu na termín objednání. Doporučuji opět (viz výše) jasně říci, že obtíže jsou akutní a jejich řešení nepočká do července.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: