Užívání léku v těhotenství

Dobrý den Pane Doktore , jsem v 7 týdnu těhotenství vim to teprve týden . Chci se poradit trpím sociální fóbií strachem z lidi a beru na to buspiron 0,5 . Slysela jsem ze v těhotenství se nesmí brat . Nemůžu přestat s užíváním nejsem jeste zdravá . Prosim Vás víte o nějakých lécích co by me dal léčili ale neunlizivali miminku ?? Moc dekuju Ha odpověd Jana

Odpověď odborníka:

Údaje o podávání buspironu těhotným ženám jsou omezené nebo nejsou k dispozici. Studie reprodukční toxicity na zvířatech nenaznačují přímé nebo nepřímé škodlivé účinky (viz bod 5.3). Podávání buspironu v těhotenství se z preventivních důvodů nedoporučuje.Vzhledem k tomu by bylo vhodné poradit se s lékařem,který vám jej předepsal připadne změně preparátu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: