Užívání letroxu a přibírání

Dobrý den paní doktorko, mám takový dotaz. jsem v 18 tt těhotenství . Na začátku gravidity mi pan doktor nasadil letrox 50 1x půl tablety denně. Po kontorlních odběrech mi to zvedll na tabletu denně. Nyní jsem byla opět na kontrolních testech volala jsem si pro výsledky a sestřička mi říkala, že mám brát stále tabletu denně ale o víkendu dvě tzn jako že 100 denně v sobotu i neděli. Brala jsemm letrox i u svého prvního těhotenství, ale ne tak hodně a hlavně rozdíl je v tom, že ted jsem začala nějak moc rychle přibírat. Je mi jasné a vím, že v každém těhotentsvtí se přibírá, ale za měsíc přibrat 4 kila když jsem defakto na začátku druhého trimestru to vím že to je hodně, protože mi to říkala sestřička na gynekologii. Muže to mít souvislost s užíváním letroxu? Jím střídmě hlavně hodně zeleniny a ovoce. Sladké vyjimečně a pohybu mám se svým těmeř 3 letým synem tak hodně. Je mi 37 let krom letroxu beru ještě i těhotenské vitamíny gravital a detralex na cevy. Moc děkuji za vaši odpově jestli muže mít užívání letroxu vliv na přibírání na váz protože jinak si to neumím vysvětlit. nikdy sem s nadváhou neměla problémy a u syna jsem přibrala za celé těhotenství 17 kilo a ted mám ve 4 měsíci už 5 kilo nahoře. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Milá Marcelo,
z Letroxu určitě přibírat nemůžete, ten naopak podporuje metabolismus, tedy i spalování živin v organismu. Nejlépe uděláte, když svůj problém proberete se svým gynekologem, který Vás sleduje během těhotenství.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Tloustnutí při užívání EUTHYROXU | Od: Mirka | 7.5.2015 07:29
Dobrý den, paní doktorko mám na Vás dotaz ohledně užívání 75mg EUTHYROXU. Na začátku léčby štítné žlázy jsem měla značnou nadváhu. Po nasazení léku je to ještě horší. Přibrala jsem o několik kilogramů více. Prosím o radu, zda je naděje, že časem váha půjde opět dolů. Jím malé množství a sladké vynechávám úplně.
Děkuji za Vaši odpovědˇ. Mirka
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: