Užívání luivac

dobrý den, mohu prosím užívat luivac při revmatoidní artritidě? prodělala jsem v zimě 3x zápal plic, zůstalo mně astma a jsem alergická na ATB penicilin.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání Luivacu bych při diganose revmatoidní artritis nedoporučovala, tento preparát stimuluje imunitní systém, což obecně u autoimunitních onemocnění není vhodné, zde je cílem imuntiu spíše tlumit. Při zvýšené nemocnosti určitě pravidelně užívejte probitotika, pokud jste sledována na imunologii a v zimní období,kdy jste byla zvýšeně nemocná, by se dala zkusit kúra intramuskulárními imunoglobuliny. Důležitá je důsledná léčba astmatu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: