Užívání medrolu

Je mi 51 let,od 15 se lecim s asthma bronchiale ll amerického typu. Během let je stav různě mění,lepší ,horší. Posledních deset let je můj stav stabilizovany,koukám si jen ráno večer Comber,dle potřeby a případného infektu mi lékař dávku přida.Loni a letos se nemohu zbavit silných alergických projevů na jakýkoliv alkohol i pivo,byť jen skleničku...prach ,srsti zvířat i doma mých,pyly,trávy,juice i některé jogurty,různé korení. Stále červené oči,rýma,svědění,slzení,následně i stizene dýchání. Nepříjemné obtěžující. Lékař mi již po čtvrte během těch dvou let naordinoval Medrol 16 mg. Vždy první den celý pak pul a následně jen čtyřku. Vždy jen deset tablet. Jsem v přechodu cca 3 roky. Chci se proto zeptat. Je tohle řešení? Jinak sem relativně zdravá,mám kompletní vyšetření přes rok staré. Před cca 8 lety sem se rok léčila na panickou ataku a při poslední léčbě Medrolem v lednu se mi vrátily ty stavy ,kdy sem nemohla dýchat,dostavila se hyperventilace a byla sem dvakrát odvezena do motola na kapacky,hořčík,draslik. Plus Neurol tbl 5 mg. Ten mám pro tento případ i neustále doma .Tak bych chtěla vědět zda je jestě jina alternativa léčby mých akutních alergickych atak,aby se mi při užívání Medrolu nevracela i ta psnicka porucha. Jinak musím dodat že již po prvnímch dvou tbl Medrolu ,všechny alergicke potíže mizí,cítím se jinak dobře sice ta váha malinko naroste ,ale nic tragického. DĚKUJI Ingrid.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, situace je to docela komplikovaná. Bylo by třeba jednoznačně určit, jakého původu jsou Vaše dechové obtíže a proto by bylo vhodné provést řadu funkčních plicních testů. Měla by se také vyjasnit situace s významem alergenů pro Vaše obtíže. V každém kraji existují centra pro špatně léčitelné astma, doporučoval bych se tam objednat ,popř. po dohodě s vaším lékařem. V Praze Motol, Thomayerova nemocnice.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: