Užívání nidrazidu a případné těhotenství

S přítelem se chystáme založit rodinu. On však přišel v práci do styku s tuberkulózou a vzhledem k velké reakci na tuberkulinový kožní test mu byl předepsán lék Nidrazit, který bude brát cca půl roku. Je možné, že by tento lék mohl nějakým způsobem poškodit plod? Máme radši počkat, než lék dobere, nebo žádný vliv na případné těhotenství tento lék nemá? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Žádné účinky v tomto směru SPC neuvádí, dokonce se může užívat i v těhotentsví. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: