Užívání piracetamu

  • Dotaz od: Dagmar Vašíčková
  • Publikováno: 18.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda není na škodu jednou za půl roku vybrat balení Piracetamu. Nemůže mít nějaké vedlejší účinky? Beru 1 tabletku denně.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinek piracetamu v dávce 1 tableta denně pravděpodobně neovlivní negativně váš zdravotní stav, protože nežádoucí účinky se objevují až při vysokém dávkování a to není váš případ. Tento lék je ze skupiny takzvaných nootropik, tedy léků, které mají zlepšovat mozkovou činnost. Pravdou zůstává, že tato účinnost nebyla dosud vědecky prokázána, ale pozitivní účinek vyloučit také nelze (jisté to však podle současných poznatků není, lék je nadále zkoumán odborníky). O vhodnosti jeho užívání ve vašem případě se poraďte se svým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: