Užívání přípravku polygynax v těhotenství

Dobrý den pane doktore, jsem v 17.tt a paní doktorka mi na výtok předepsala přípravek Polygynax vag. globule. Je to lokální antibiotikum, a proto se chci zeptat zda je užívání bezpečné pro miminko a zda se smí léčba přerušit. Děkuji za odpověď S pozravem Sítková

Odpověď odborníka:

Ačkoli výrobce uvádí těhotenství jako kontraindikaci (důvod proti užití), tento preparát užívat můžete - nikdy se neprokázalo riziko pro plod.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: