Užívání tablet metformin-teva xr 500mg

Dobrý den.Při vyšetření na urologii mi byl zjištěn nádor na ledvině a navíc diabetes 2.st.Diabetoložka mi předepsala tablety Metformin,ale po přečtení vedlejších účinků jsem nenašel odvahu tyto tablety užívat.Tablety se totiž nesmí používat při chorobách ledvin,což je můj případ i při častém močení ,což je komplikace cukrovky.Tablety se nesmí používat má li se provést nějaký úkon v celkové anestezi,což mě asi čeká,Používání tablet se nesmí přerušit,protože může nastat nekontrolovaný růst hladiny cukru v krvi k dalším komplikacím.Tablety také mohou způsobit snížení hladiny vitamini B12 a rozvinutí anemie.To jsou jen ty nejhlavnější vedlejší příznaky.Nevím co mám dělat.Když mi diabetoložka tablety předepisovala,nevěděla o mém problému s ledvinami,hlavně nevěděla o nádoru na ledvině.O tomto problému jsem diabetoložku informoval,ale ona se k tomu nijak zásadně nevyjádřila.Můžete mi poradit? Vážně se bojím tablety pro jejich rozsáhlé vedlejší účinky užívat. Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Rozhodně léky zatím neužívejte a konzultujte jejich použití s ošetřujícím onkologem, či nefrologem. Prozatím dodržujte diabetickou dietu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: