Užívání tritace během kojení

Kojeni a lek Tritace 5 mg Dobry den,kojim syna 3 roky, 17 kg pred spanim a nekdy rano a lecim se s VT,uzivam Pressid 5 mg,ktery mi lekar chce zmenit na Tritace 5 mg. Chci se zeptat,jestli pri veku syna a jeho vaze mu.muze zbytkove mnozstvi leku v materskem mlece ublizit ci mit na nej vliv. Dekuji vam

Odpověď odborníka:

Novější ACE-inhibitory ( např. ramipril -Tritace) se vzhledem k menším zkušenostem spíše nedoporučuje, zejména v případě předčasného porodu či nízké porodní hmotnosti. Ale vzhledem k věku dítěte, jeho váze a frekvenci kojení dle mého mínění je riziko nízké. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: