Užívání warfarinu po trhání zubu

Potrebujem poradit. Moj otec uziva dlhe roky Warfarin, nakolko ma srdcovo-cievne problemy, umelu chlopnu atd. Teraz bral tyzden Fraxiparine injekcie kvoli zubnemu zakroku, a dnes rano bol na trhani zuba. A teda teraz nevie, ako dalej pokracovat s Fraxiparinom / Warfarinom, nakolko jeho kardiolog ma od vcera do 11.7. dovolenku, a postup nema nikde od kardiologa napisany. Dnes vecer si este pichne Fraxiparine. a potom zajtra a dalej? Vopred dakujem za odpoved!

Odpověď odborníka:

Romano, po trhání zubu doporučuji znovu nasadit Warfarin v dávce, kterou tatínek užíval, a brzkou kontrolu INR buď u kardiologa nebo praktického lékaře. Pokud bude INR nízké, je nutné ještě k Warfarinu aplikovat nadále Fraxiparine. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: