Užívanie thyrozolu spolu s euthyroxom

Dobrý deň pani doktorka. Mám otázku ohľadom toho, že pred mesiacom mi bola zistená zvýšená funkcia šž s výsledkami TSH: 0,017 , anti tpo 305,5 , anti tg 599,9 . Bol mi nasadený thyrozol 10mg denne. Po kontrole tento týždeň som mala výsledky TSH 24,229; S-volny T4: 8,7. Liečbu zmenili na 1/2 tablety thyrozolu a pridali euthyrox 50. Je užívanie euthyroxu spolu s thyrozolom naďalej v poriadku, aj keď sa zvýšená funkcia zrazu výrazne zmenila na zníženú? A ešte jeden malý dotaz, prosím Vás ak som mala pred rokom leukocyty 6,66 (KO mi robili kvôli bolesti brucha) a pri zistení šž (pred mesiacom) leukocyty na 6,53 a teraz po užívaní thyrozolu mi to kleslo na 5,48 je rozumné pokračovať s tým thyrozolom? Viem, že je to ešte v norme ale nehrozí že budú stále klesať? Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď

Odpověď odborníka:

Podle mého názoru má smysl pokračovat s Thyrozolem pouze jsou-li pozitivní tzv. TRAK protilátky (bez ohledu na mírný pokles leukocytů). Jinak Thyrozol s Euthyroxem se jako kombinovaná léčba opravdu používá, ale pouze u jistých diagnóz.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: