Úzkost?

Dobrý den. Je mi 18 let a občas mám záchvaty úzkosti. Před půl rokem mi začalo pískat v uchu a byl mi diagnostikován tinitus. Ted mám problém že mi ještě v hlavě hrají různé písničky které jsem třeba v poslední době slyšel. Neumím to dobře vysvětlit zní to divně ale mám s tím problém nemůže to být třeba obrana před tím pískáním?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za dotaz a Vaši důvěru. Podle Vašeho dotazu, trpíte úzkostmi již delší dobu a myslím, že jste trpět dlouho a intenzivně sám a na nikoho jste se neobrátil. Tinnitus je sice neurologické onemocnění, ale neurologie a psychiatrie jsou si docela blízké. Domnívám se, že by se u Vás úzkosti měly začít řešit s odborníkem. Psychiatr by Vám mohl pomoci a případně nasadit léky na úzkost. Psychoterapeut by Vám mohl pomoci při hledání nějakého důvodu a původu Vaších úzkostí. Vaše problémy se slyšením nějakých melodií, které jste slyšel v nedávné době, může souviset s možným přetížením Vaší nervové soustavy. Pokud by však tyto problémy neustupovaly, nebo se nějak zhoršovaly, určitě byste se měl obrátit na psychiatra, čím dříve, tím lépe. Přeji Vám hodně štěstí a příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: