Úzkost

Paní doktorko .Chtěl by sem se vás zeptat na můj zdravotní problém .Beru už lék Cipralex 10 mg asi 2 roky + lék Pregabalin Sandoz 75 mg .Ale pořád se necítím dobře občas mi buší srdce špatně se mi dýchá a pořád strach a mám strach chodit aj do práce kde dělám jako strážný .Jsem v ČID na diagnozu f410-411.Mám hodně často změny nálady a když to řeknu mému psychiatři tak s tím nic nedělá .Tak se vás chi zeptat jestli už lék Cipralex neberu moc dlouho a neměl by sem ho změnit .Cítím se jak kdy by pro mně neměl účinek .Předem děkuji za vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Zdravím Jane, oba vaše léky jsou antidepresiva, ale každé ze všech dalších antidepresiv je přece jen trochu jiné a trochu jinak působí...takže někdy je potřeba zkoušet i jiné léky či kombinace, na vaši potíž mám celkem dobré zkušenosti s paroxetinem, tedy lék Remood, který působí na úzkost možná lépe než Cipralex, takže bych zkusil tento, pokud už jste ho třeba nebral někdy dříve...vždycky samozřejmě je dobré pokusit se najít ideální léčbu či kombinaci a není to jednoduché, každému zabírá něco jiného atd., krom toho samozřejmě je potřeba nechat se vyšetřit i po interní stránce s tou dušností a bušením srdce atd...pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: