Úzkost

Běžně dotazy na můj zdravotní stav nikde nepíšu a když je potřeba, tak si zajdu k lékaři. U tohoto si ale myslím, že bych šla k doktorovi zbytečně, ale přece jen se jedná o mé srdce, tak raději z opatrnosti. Občas se mi stává, že během normálního klidového stavu mi začne bít silně a neskutečně rychle srdce, až mám pocit, jako by se ani nestahovalo zpět. Vynoří se takový pocit, jako bych měla vyražený dech a nejde mi moc se nadechnout. A ačkoli nosím podprsenku volně, mám pocit, jako by mě úplně škrtila a začne se mi točit hlava. V tu chvíli trochu zmatkuju a povoluju podprsenku, abych se mohla nadechnout a pak najednou je zase vše v normálu. Chci se jen zeptat, zda se to prostě čas od času stává a můžu být v klidu nebo je potřeba lékaře? Mám teď denodenní stress v práci a s úzkostí na prsou odcházím každý den domů, může to být dáno tím? Děkuji moc, Marťa

Odpověď odborníka:

Pokud opravdu sama pociťujete silnou vazbu na stres, nejspíše to opravdu tak bude. Pokud budou obtíže přetrvávat i po skončení stresu (předpokládám, že se jedná o nárazový stres v práci), navštivte lékaře.

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: