Uzkost

Dobrý den paní doktorko, píši vám i přes to, že mám podezření na boreliólu, která s vaší diagnózou nesouvisí. Asi před měsícem jsem byl pokousán klíštětem. Kolem rány se objevila malá boulička a zarudnutí. S tímto stavem jsem šel k obvodnímu lékaři, který diagnostikoval pouze lokální infekci. Rána se zahojila a žádné komplikace se neobjevili. Až teď, týden zpátky. Občasné bolesti hlavy, tlak na hrudi, bušení srdce, mravenčení v břiše až bolesti břicha, motání hlavy hlavně po ránu a pocity úzkosti až stresu, které jsem nemíval. Šel jsem požádat lékaře aby mě poslal na odběry krve, ale odmítl s tím, že mi předepsal ibalgin a tím, že je to "vsugerované". Proto se obracím na vás jestlli to je pravdu psychického charakteru. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda potíže souvisí s případnou borreliosou, by prokázala s určitostí jen lumbální punkce a vyšetření mozkomíšního moku. Potíže často mohou být psychického rázu, může to tak být i u Vás, nicméně tuto příčinu je možné, dle mého názoru, stanovit až po vyloučení organické příčiny!

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: