Úzkost

Dobrý den,po prodělaném únavovém syndromu mi zůstaly psychické potíže.úzkosti,panická porucha,na úzkost beru lék Esoprex.zbavím se někdy těchto potíží?chci žít normálně.ještě trpím agorafobií a klaustrofobií.Chodím i k psychologovi,který mě naučil správně dýchat při atace,ale já bych se chtěla vyléčit úplně,ne s tím jen bojovat.Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vašich potíží se samozřejmě zbavit můžete (nebo je alespoň zmírnit), ale je to běh na dlouhou trať. S největším úspěchem se používá kognitivně-behaviorální psychoterapie (zkráceně KBT), nejčastěji v kombinaci s léky a relaxačními technikami. Pomocí KBT se postupně naučíte novému ("zdravému") chování v zátěžových situacích (např. při klaustrofobii se v rámci terapie společně s terapeutem vydáte na cestu výtahem apod.). Držím Vám palce a zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: