Uzkost

,rada bych se zeptala jak pracovat s uzkosti,kterou u me vyvolavaji tel.s exmanzelem?mame syna,je mu 5.vychazime fajn.,maleho ma 1za 14dni.mam neustale obavy a strachy ze me bude chtit maleho nejak vzit nebo ho vidat vic a mam hororove scenare,potim se a tras.mela jsem tezke poporodni komplikace,malem jsem vykrvacela atd,muze to byt s tim spojeno?dekuji za ochotu.Hana

Odpověď odborníka:

Hano, je zcela v pořádku, že se bojíte o syna. Toto prožívá každá matka schopna správně vnímat své emoce, když dostane jakýkoli podnět, že by mohla o dítě přijít. Vámi popisované emoce jsou ale výraznější. Více než s porodem bych viděla spojitost zvýšených negativních a úzkostných emocí u Vás s rozchodem s manželem. Obávala bych se, že pak Vaše zvýšené emoce budou mít negativní vliv na syna, bývalého manžela a další vztahy osobní i pracovní. Doporučuji vyhledat terapeuta - mohu i v Plzni doporučit a pracovat sama se sebou. Není to tak obtížné, ale není to také na jednu odpověď. Pro zklidnění Třezalkový čaj. V každém případě vyhledejte terapeuta.

PhDr. Sylvie Navarová
PhDr. Sylvie Navarová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: CETERAS - Centrum terapeutických služeb

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: