Úzkost

Dobrý den, Nevím, kam jinam už napsat. V první řadě vím, že si za to vše mohu sama, neprodělala jsem žádnou emoční "ránu" nebo něco podobného, nikdy jsem tím ani netrpěla. Ale... Je to již měsíc, co jsem zkusila poprvé v životě Extázi (opravdu poprvé a opravdu toho neskutečně lituji) Celé dny po užití jsem byla v normálu, asi 2x se mi stalo, že jsem měla menší nával celým tělem a poté bušení srdce ale nic, co by do 5min nepřešlo... Před týdnem se to ale zhoršilo, odjela jsem na dva dny do zahraničí, nevím proč ale chuť k jídlu jsem stále neměla, takže jsem skoro dva dny pořádně nic nejedla. Druhý den (stále v cizí zemi), asi 3h před odletem, jsem prudce vstala a zamotala se mi hlava. Od tohoto momentu pro mě začalo největší peklo v mém životě. Nadměrné pocení, horko, takový divný pocit od hrudi, úzkost (nevím, z čeho), bušení srdce a do toho, jak kdyby mi pulsovalo celé tělo, pocit na zvracení. Snažila jsem se to nejdříve zahnat čaji, konkrétně meduňkovým a vitamíny (hlíva ústřičná). V úterý 18.11 jsem si zašla ke svému praktickému lékaři. Měla jsem vysoký tlak a 118tepů za minutu. Dostala jsem tedy prášky na vysoký tlak a Lexaurin. Od doby co jsem to začla užívat, bušení je pryč, úzkost taky ustoupila. Doktor mi řekl, že od nového týdne mám dávky snižovat a to ze dvou denně na to, abych to prala takhle obden a od dalšího týdne opět o něco snížila. Včera byl první den, kdy jsem si nevzala Lexaurin. Celý den jsem byla poměrně v pohodě ale večer, kolem 23h to opět začlo, horko a bušení srdce, pocit na zvracení. zkoušela jsem to vydržet ale nevydržela, zkusila jsem si vzít jednu tabletku a zhruba po 15min to odeznělo, najednou jsem už opět měla svůj "klid". Na internetu jsem se dočetla, že na Lexaurin spolého plno dalších lidí, že to někteří berou i více jak 5let. Zkoušeli několikrát vysadit ale úzkost se vrátila. Já ale žádné trauma nemám, vím jen to, že jsem si to způsobila tím, že jsem chtěla zkusit něco nového, prostě a jednoduše svou hloupostí. Chci se tedy zeptat, můžete mi poradit co mám dělat dál? dnes jsem si vzala jen půlku, pro jistotu a večer chci taky opět jen půlku ale co mám dělat v následujících dnech? zkusím si opět nevzít a skončí to opět tou úzkostí. Jsem z toho už zoufalá :( A navíc se mi po těle udělalo asi 5 flíčků, svědivé, černé, suché... Nevím, zda se to tělo nějak jen nebrání na tu extázi, jelikož jsem si tím pádem rozhodila imunitu a tělo se to zkouší zpracovat, jelikož jsem si teď prodělala i zánětem dásní, teď ty flíčky... Opravdu už nevím, co dělat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Šárko, vypadá to, že chemická látka v extázi narušila vaši vnitřní chemickou rovnováhu. Nevím, zda-li jste podobné stavy úzkosti již v minulosti prožívala. Pokud vám předepsaná medikace zabírá, tak doporučuji užívat a nepodporovat myšlenku nebo myšlenky, které zpochybňují užívání Lexaurinu. V tak krátké době nevzniká na tuto látku návyk. Zde můžete trénovat přeladění myšlenky jiným, příznivějším směrem. Doporučuji začít trénovat soustředění na váš dech a trénovat prohloubené dýchání, jednak v situaci, kdy začínáte cítit bušení srdíčka, tlak v hrudi, popř. jiné nepříjemné tělesné projevy. Prohloubené dýchání má skvělý účinek na snižování rozbušeného srdíčka, na snížení tlaku a celkově vede k uklidnění nervové soustavy. Pokud to dýchání budete praktikovat několikrát denně, určitě budete překvapena příznivou reakcí vašeho těla. A postupně úzkostné reakce budou odeznívat. Také doporučuji navštívit psychologa, který vám pomůže naučit, jak pracovat se zneklidňujícími myšlenkami, které rozjíždějí reakce vašeho těla. Zařaďte si do vašeho týdenního režimu i pravidelnou pohybovou aktivitu.

PhDr. Josef Sýkora
PhDr. Josef Sýkora

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Energy – Centrum zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x