Úzkost u 10leté dcery

Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak postupovat u 10leté dcery při nadměrné večerní úzkosti, až bolesti břicha a zvracení z nervů. Od dětské lékařky jsme dostali Atarax, který dávám jen večer 1/2tbl. místo předepsaných 1-0-1/2, což mi přijde moc a nechci ji tak dopovat... Jedná se o pravidelný večerní rituál strachu z nemocí, smrti blízkých, katastrof apod. to trvá třeba 1,5hod.před spaním, po Ataraxu už jen 1/2hod., ale nepřestává to...Učí se na samé 1 a přes den funguje úplně normálně. Padne 18-19h. a začnou úzkosti. Jak mám prosím postupovat, je to opravdu únavné stále dokola vysvětlovat, že se nic nestane, ani to stejně nepomáhá, jestli je nutná návštěva psychiatra, nebo z toho může vyrůst sama, hlavně jak se mám k ní v této situaci chovat?... Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Návštěvu psychiatra bych neviděla jako nezbytnou, ale velmi bych Vám doporučila návštěvu dětského psychologa, který poradí i Vám, jak s danou situací pracovat. Atarax bych doporučila navýšit alespoň na 1/2-0-1/2. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
RTG snímek plic
Články: RTG snímek plic
RTG snímek plic je jedním z...
Když vitamín D chybí v těle, strádají nejen kosti
Články: Když vitamín D chybí v těle, strádají nejen kosti
Vitamín D je důležitý pro...
Pyly jehličnanů alergika ohrožují jednou za několik let
Články: Pyly jehličnanů alergika ohrožují jednou za několik let
Lidem citlivým na různé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Články: Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Přestože psoriáza přímo...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: