Úzkost, ztráta představivosti

Dobrý den,rad bych se touto zeptal na můj problém. Již delší dobou trpím na úzkosti a užívám antidepresiva. Snažím se praktikovat autogenní trénink. Bohužel jsem úplně Stratil představivost. Zavřu oči a mám tmu a nedokazu si nic představit (strom,nejakou věc,atd...). Nekde jsem četl, že to může být syndrom derealizace a bojím se že tím trpím. Jsem z toho nestastny a unaveny.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, derealizace "vypadá jinak". Nicméně jaký syndrom je součástí projevu úzkostné poruchy je individuální, nelze říci, že by byl nějaký "těžší". Ztráta představivosti nebo abstrakce pravděpodobně souvisí se zhoršením koncentrace. Nicméně obecně platí, že podávaná antidepresiva by měla být v takové dávce, aby po nástupu plného účinku (8-12 týdnů od nasazení finální dávky) znamenala návrat do předchorobí. Tedy například, pokud mám úzkostné potíže rok, abych se pak cítil stejně jako před více než rokem. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x