Úzkosti

Dobrý den, Nevím jakou to mám poruchu ale trpim věčnými uzkostmi a k tomu se mi sem tam přidá deprese..beru antidepresiva 100 mg, ale stejně furt jsem neklidny a nervózní, furt mám strach z toho že mi někdo něco hodí do pití nebo do jídla, a hlavně, asi se to stává zřídka ale mám šílený strach z toho že bych mohl dostat epilepticky záchvat, prý je to to nejhorší po psychické stránce co může člověka potkat, a bojím se ze už jen myšlenkami na to si ho vyvolám, nemůže se to stát? Nějak podvědomě? Beru neurol na tyhle úzkosti a strachy, teprve týden..Takže nemůžu si to vyvolat jen tím ze na to myslím?...snad ne..předem moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ondřeji. To že vám někdo něco hodí do jídla nebo do pití je pravděpodobné asi jako srážka zeměkoule s obřím meteoritem v průběhu tohoto týdne. Nicméně věřím že vás tyto obavy nyní trápí. Určitě to proberte se svým psychiatrem eventuálně by bylo dobré i psychologické vyšetření k vyloučení počínajícího psychotického onemocnění, pak by byly na místě spíše antipsychotika nežli antidepresiva. S pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: