Úzkosti

Dobrý den, jsem ve 32. týdnu těhotenství, trápí mě úzkosti, někdy i deprese, návaly strachu a záchvaty paniky - každý den, k tomu špatně spím. beru setralin 50 mg, před čtrnácti dny mi byl navýšen na 100 mg. myslím, že prvopočátkem je sociální fobie, která se zhoršila, cítím úzkost někdy i před manželem.Posledních 14 dní skoro nikam nechodím. Už jsem zoufalá, problémy mi kazí těšení se na miminko. Děkuji na odpověď Česáková.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Jano Píšete , že užíváte sertralin, který byl navýšen. Nepíšete kým, předpodkládám, že vás léčí psychiatr, i když tyto léky mohou napsat i praktičtí lékaři nebo gynekologové, NYní máte dva měsíce do porodu, miminko je hotové , takže bych se nebál jakékoliv medikace. Nyní je nutné abyste byla do porodu v pohodě i za cenu nasazení anxiolytik (viz neurol, lexaurin apod..) nebo jinak do by měl pořešit váš psychiatr, pokud ho máte. Pokud ne tak si ho najdete, případně se obratte na ná www.heliocentrum.cz, já sice budu nyní na dovolené, ale zařídil bych vám to u někoho z našeho týmu. s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: